Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chili- och citronmarinad rödbetssallad

En rödbetssallad med ursprung från mellanöstern, marinerad med citron, chili och vitlök. God som tillbehör till grillat kött, kyckling och fisk.

Chili- och citronmarinad rödbetssallad
Chili- och citronmarinad rödbetssallad
Chili- och citronmarinad rödbetssallad
Foto: Michael Förster

Ingredienser

  • 3rödbetor
  • 0,5citron
  • 2vitlöksklyfta- finhackad
  • 1spansk peppar (chili)- finhackad
  • 2 krmsalt
  • 1 mskrapsolja- mild
  • 1 dlslätbladig persilja- grovhackad
  • 0,5citron- skivad

Gör så här

  1. Skölj rödbetorna och koka dem mjuka i vatten, ca 20 min.

  2. Skala och skär dem i småbitar och pressa citron över. Blanda ner vitlök, pepparfrukt, salt och olja. Lägg upp allt i en skål. Strö över persilja och lägg på citronskivor.

Vad tyckte du om receptet?