Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetssallad med strimlat äpple

Krämig och god rödbetssallad är en riktig klassiker, toppa gärna med strimlat äpple. 

Rödbetssallad med strimlat äppleRödbetssallad med strimlat äppleRödbetssallad med strimlat äpple
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 15rödbetor- små
  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Ingredienser

  • 1äggula
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 2,5 dlrapsolja

Garnering

  • äpple- strimmlat

Rödbetssallad

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnugga av skalet under rinnande vatten. Halvera betorna.

  2. Koka upp ättika, socker och vatten och häll över betorna. Låt stå i kylen ett dygn.

  3. Vispa äggulor, senap, vinäger och salt kraftigt, Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.

  4. Sila lagen från rödbetorna och skär dem i mindre bitar. Blanda betorna med majonnäsen. Toppa med strimlat äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg

Tips! Försök att skala betorna så att de blir släta och fina – ser naturligt och levande ut.

SE ÄVEN: Bästa recepten med grönkål