Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetsravioli Raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis är vacker i färg och smakar fantastiskt. Lakritsört smakar som det låter och finns att köpa i välsorterade saluhallar. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och kan bytas ut mot harsyra om man har turen att hitta det.
Skala rödbetan och skär den i tunna skivor på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och 1 tsk olja. Lägg rödbetsskivorna i blandningen och låt stå ca 10 min.
Chèvrecrème: Riv chèvreosten. Mixa den tillsammans med crème fraiche. Lägg crèmen i en liten spritspåse.
Ta upp och torka av rödbetsskivorna på hushållspapper. Spritsa en liten klick crème mitt på skivorna. Vik upp skivorna och fäst dem i crèmen. Ringla över 1 msk olja och spritsa en liten klick ostcrème i mitten på varje knyte. Garnera med lakritsört och oxalis.