Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis

Rödbetsravioli Raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis är vacker i färg och smakar fantastiskt. Lakritsört smakar som det låter och finns att köpa i välsorterade saluhallar. Oxalis tillhör familjen harsyreväxter och kan bytas ut mot harsyra om man har turen att hitta det.

Elisabeth Johansson
Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis
Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis
Rödbetsravioli raw med chèvrecrème, lakritsört och oxalis
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1rödbeta- stor
  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 tskolivolja- + 1 msk

Chèvrecrème

  • 50 gchèvreost
  • 0,5 dlcrème fraiche

Garnering

  • lakritsört
  • oxalis

Gör så här

  1. Skala rödbetan och skär den i tunna skivor på mandolin. Blanda vatten, socker, ättika och 1 tsk olja. Lägg rödbetsskivorna i blandningen och låt stå ca 10 min.

  2. Chèvrecrème: Riv chèvreosten. Mixa den tillsammans med crème fraiche. Lägg crèmen i en liten spritspåse.

  3. Ta upp och torka av rödbetsskivorna på hushållspapper. Spritsa en liten klick crème mitt på skivorna. Vik upp skivorna och fäst dem i crèmen. Ringla över 1 msk olja och spritsa en liten klick ostcrème i mitten på varje knyte. Garnera med lakritsört och oxalis.

Vad tyckte du om receptet?