Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rödbetans lite söta smak ger rårakorna både mer smak och färg. Och ger en fin smakbrytning till den salta sillröran med forellrom.
Sillig grubbröra: Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser, vänd sist ner romen. Smaka av med salt och peppar.
Rårakor: Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda med salt och peppar i en bunke. Häll över i en sil och pressa ur vätskan.
Hetta upp en stekpannna och lägg i en klick smör. Lägg små högar av ”rivet” i pannan. Tryck dem platta med en stekspade.
Stek till frasiga rårakor på båda sidor.
Toppa rårakorna med en klick gubbröra, lite extra forellrom och hackad gräslök.
Recept från Mitt kök