Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsrårakor med sillig gubbröra

Rödbetans lite söta smak ger rårakorna både mer smak och färg. Och ger en fin smakbrytning till den salta sillröran med forellrom.

Rödbetsrårakor med sillig gubbröra
Rödbetsrårakor med sillig gubbröra
Rödbetsrårakor med sillig gubbröra
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 grödbetor
  • 500 gmjölig potatis
  • 1 tsksalt
  • vitpeppar- nymald
  • smör- till stekning

Sillig gubbröra

  • 0,5 burklöksill- inlagd, à 240 g
  • 2ägg- hårdkokta
  • 2 mskrödlök- hackad
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 mskcrème fraiche
  • 2 mskdill- hackad
  • 25 gforellrom
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Till servering

  • forellrom
  • gräslök- hackad

Gör så här

  1. Sillig grubbröra: Låt sillen rinna av och skär den i små bitar. Skala och hacka äggen. Blanda alla ingredienser, vänd sist ner romen. Smaka av med salt och peppar.

  2. Rårakor: Skala och grovriv rödbetor och potatis. Blanda med salt och peppar i en bunke. Häll över i en sil och pressa ur vätskan.

  3. Hetta upp en stekpannna och lägg i en klick smör. Lägg små högar av ”rivet” i pannan. Tryck dem platta med en stekspade.

  4. Stek till frasiga rårakor på båda sidor.

  5. Toppa rårakorna med en klick gubbröra, lite extra forellrom och hackad gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök