Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsquinoa med ugnsbakad lax och fetaost

Matig, fräsch och varm sallad som toppas med ugnsbakad lax. Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sträv fetaost i salladen.

Rödbetsquinoa med ugnsbakad lax och fetaost
Rödbetsquinoa med ugnsbakad lax och fetaost
Rödbetsquinoa med ugnsbakad lax och fetaost
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- av mittbit
  • salt
  • peppar- nymald
  • olivolja
  • 2äpplen
  • 400 grödbetor- cirka
  • 2 dlquinoa
  • 5 dlgrönsaksbuljong
  • 1,5 mskcitronsaft- pressad
  • 50 grucola
  • 150 gfetaost- smulad
  • 50 gvalnötter

Till servering

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och ringla över 2 matskedar olivolja. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.

  2. Skär äpplena i klyftor och lägg bredvid laxen efter halva tiden. Ta ut och varmhåll under aluminiumfolie.

  3. Skala och skär rödbetorna i centimeterstora bitar. Koka quinoa och rödbetor i buljong, cirka 15 minuter. Låt ånga av.

  4. Blanda quinoa, 2 msk olivolja, citronsaft, äppelklyftor, rucola och det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Bottna fyra tallrikar med salladen och lägg på bitar av laxen. Smula över resten av osten, ringla på lite olivolja och strö på nötter. Servera med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök