Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Matig, fräsch och varm sallad som toppas med ugnsbakad lax. Till rödbetornas naturligt söta smak passar det bra med sträv fetaost i salladen.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och ringla över 2 matskedar olivolja. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
Skär äpplena i klyftor och lägg bredvid laxen efter halva tiden. Ta ut och varmhåll under aluminiumfolie.
Skala och skär rödbetorna i centimeterstora bitar. Koka quinoa och rödbetor i buljong, cirka 15 minuter. Låt ånga av.
Blanda quinoa, 2 msk olivolja, citronsaft, äppelklyftor, rucola och det mesta av osten. Smaka av med salt och peppar.
Bottna fyra tallrikar med salladen och lägg på bitar av laxen. Smula över resten av osten, ringla på lite olivolja och strö på nötter. Servera med citronklyftor.
Recept från Mitt kök