Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rödbetsquinoa med chèvre, vattenmelon och lammrack. Quinoan får vackert röd färg när den kokas tillsammans med rödbetsklyftor.
Rosta frön och nötter i en torr, het stekpanna. Ta upp och låt kallna. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
Skölj quinoan med hett vatten. Koka upp 4 dl vatten och lägg i quinoa, rödbetsklyftor och salt. Koka på medelvärme ca 15 min under lock.
Marinera köttet under tiden. Skala och skär vitlöken i tunna klyftor. Hacka rosmarinen grovt. Blanda alla ingredienser till marinaden utom flingsaltet. Lägg köttet i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop påsen och låt den ligga i kylen ca 15 min.
Ansa och skiva salladslöken. Vänd ner den i rödbetsquinoan, spara lite till garnering.
Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Lägg bitarna på quinoan och strö över resten av salladslöken. Smula över osten och strö över frön och nötter.
Ta köttet ur marinaden. Grilla det 3-4 min på varje sida. Strö över flingsalt och servera till quinoan.