Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetspasta med ugnsrostade rödbetor

Glutenfritt! Koka rödbetspastan i ett par minuter och servera med ugnsrostade rödbetsklyftor. Toppa med smulad chèvre, skivad rödlök, pesto, oregano och saltrostade pinjenötter.

Rödbetspasta med ugnsrostade rödbetor
Rödbetspasta med ugnsrostade rödbetor
Rödbetspasta med ugnsrostade rödbetor
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1,75 dlmajsmjöl
  • 1 dlkikärtsmjöl
  • 1 mskbovetemjöl
  • 1,5 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsksalt
  • 1ägg
  • 2äggulor
  • 2 mskolivolja
  • 34 mskrödbetsjuice

Ugnsrostade rödbetor

  • 4rödbetor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser.

  2. Blanda ihop ägg och äggulor och vänd ner i de torra ingredienserna. Tillsätt olja och rödbetsjuice. Arbeta degen smidig.

  3. Kavla degen cirka 3 millimeter tunn och skär ut halvcenti­meter breda remsor, cirka 25 centimeter långa. Lägg ihop i nystan.

  4. Koka upp lättsaltat vatten och koka nystanen ett par minuter.

  5. Ugnsrostade rödbetor: Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Tvätta rödbetorna ordentligt. Skär av ändarna, skär dem i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja och sätt in i ugnen i cirka 15–20 minuter.

  7. Ta ut rödbetorna ur ugnen och strö över flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök