Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En härligt krämig pasta som får en fantastisk färg och smak av rödbetor. Allra bäst blir det om salviabladen är av den tjockare typen.
1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med de oskalade vitlöksklyftorna. Ringla över olja och tillaga mitt i ugnen i ca 25 min tills betorna är mjuka. Ta ut och låt svalna.
Valnötsströssel: Grovhacka valnötterna. Repa salvian. Stek nötter och salvia i olja under omrörning tills de är krispiga. Krydda med flingsalt. Låt rinna av på hushållspapper.
Sås: Skala de rostade vitlöksklyftorna. Lägg rödbetor och vitlök i en mixerkanna. Häll över vattnet och tillsätt pecorinoost, timjan, vinäger, honung, chiliflakes och salt. Mixa slätt. Häll såsen i en stor stekpanna och låt sjuda i ca 5 min.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen men häll av vattnet när det återstår ca 2 min av koktiden. Spara ca 1 dl kokvatten. Rör ner pastan i såsen och rör tills den är färdigkokt. Späd eventuellt med kokvattnet om det behövs.
Lägg pastan på tallrikar. Toppa med mozzarella och valnötsströssel. Strö över pecorino. Garnera med timjan.