Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetspannkakor med getostkräm

Härligt röda blir pannkakorna om man river ner rödbetor i smeten, och getostkrämen är underbar till. Pannkakor med rotfrukter blir matigare och får mer smak.

Rödbetspannkakor med getostkräm
Rödbetspannkakor med getostkräm
Rödbetspannkakor med getostkräm
Ove Lindfors

Pannkakssmet

  • 2,5 dlsiktat dinkelmjöl- eller vetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlmjölk
  • 3ägg
  • 50 gsmör
  • 300 grödbetor

Getostkräm

  • 150 ggetost
  • 250 gkesella
  • 1 tskhonung- flytande
  • salt

Till servering

  • getostkräm
  • avokado
  • fikon- färska
  • pumpakärnor

Gör så här

  1. Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.

  2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

  3. Skala och grovriv rödbetorna och blanda ner i smeten.

  4. Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, ca 3/4 dl smet per pannkaka.

  5. Getostkräm: Mosa ihop getost och kesella till en jämn smet. Smaka av med honung och salt.

  6. Servera pannkakorna med getostkrämen, avokado och fikonklyftor. Strö över pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök