Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt röda blir pannkakorna om man river ner rödbetor i smeten, och getostkrämen är underbar till. Pannkakor med rotfrukter blir matigare och får mer smak.
Blanda mjöl och salt i en skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken och sist äggen.
Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
Skala och grovriv rödbetorna och blanda ner i smeten.
Grädda tunna pannkakor i en stekpanna, ca 3/4 dl smet per pannkaka.
Getostkräm: Mosa ihop getost och kesella till en jämn smet. Smaka av med honung och salt.
Servera pannkakorna med getostkrämen, avokado och fikonklyftor. Strö över pumpakärnor.
Recept från Mitt kök