Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 41g
Kolhydrater: 31g
Recept på rödbetsotto med dill till stekt lax. Med bovete eller matvete i risotton får den mer smak men
blir mindre krämig. Den tjocknar efter hand, så tillsätt mer vatten
eller buljong om du vill få den krämigare.
Skölj bovetet i varmt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör. Tillsätt vete, 3 dl vatten och buljongtärning. Sjud under lock ca 15 min.
Skala och riv rödbetan. Riv osten. Hacka dillen. Blanda ner rödbetan i vetet och sjud ytterligare 2–3 min.
Blanda ner ost och dill. Tillsätt eventuellt extra vatten.
Skär laxen i två bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1 msk smör. Servera laxen med rödbetsotto, extra parmesan och sallad.