Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsotto med dill till stekt lax

Recept på rödbetsotto med dill till stekt lax. Med bovete eller matvete i risotton får den mer smak men

blir mindre krämig. Den tjocknar ­efter hand, så tillsätt mer vatten

eller buljong om du vill få den krämigare.

Rödbetsotto med dill till stekt laxRödbetsotto med dill till stekt laxRödbetsotto med dill till stekt lax
Recept på rödbetsotto med dill till stekt lax. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dlbovete- helt, eller matvete
  • 0,5gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 tärninghönsbuljong- eller grönsaksbuljong
  • 1rödbeta
  • 50 gparmesan
  • 0,5 krukadill
  • 250 glaxfilé- utan skinn

Tillbehör

  • parmesan
  • sallad- t ex babyspenat

Gör så här

  1. Skölj bovetet i varmt vatten. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör. Tillsätt vete, 3 dl vatten och buljongtärning. Sjud under lock ca 15 min.

  2. Skala och riv rödbetan. Riv osten. Hacka dillen. Blanda ner rödbetan i vetet och sjud ytterligare 2–3 min.

  3. Blanda ner ost och dill. Tillsätt eventuellt extra vatten.

  4. Skär laxen i två bitar. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek dem i 1 msk smör. Servera laxen med rödbetsotto, extra parmesan och sallad.

Vad tyckte du om receptet?