Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsmuffins med limefrosting

Rödbetsmuffins med limefrosting går utmärkt att frysa, men vänta med att lägga på frostingen till strax före servering.

Rödbetsmuffins med limefrostingRödbetsmuffins med limefrostingRödbetsmuffins med limefrosting
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 1 dlhasselnötter
  • 3rödbetor- normalstora
  • 1citron
  • 2ägg
  • 2 dlströsocker
  • 100 gsmör
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 krmsalt

Frosting

  • 200 gfärskost- naturell
  • 1lime
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Mal eller mixa hasselnötterna. Skala och riv rödbetorna och se till att spara så mycket saft/vätska som möjligt, det går enkelt att riva i en matberedare. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Blanda ihop alla ingredienser.

  3. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt, fyll dem till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och låt kallna på galler.

  4. Frosting: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ihop ingredienserna till en smet. Bred frosting på muffinsen.

Vad tyckte du om receptet?