Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetskaka med limefrostning

Den här saftiga kakan täcks av en frosting smaksatt med honung och saften från en limefrukt. Garnera med finrivet limeskal.

Rödbetskaka med limefrostning
Rödbetskaka med limefrostning
Rödbetskaka med limefrostning
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödbetskaka

  • 3ägg
  • 3 dlkokossocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 3 tskbakpulver
  • 1 tskvaniljpulver
  • 1,5 tskkanel- malen
  • 1 tskkardemumma- malen
  • 1 nypasalt
  • 1,5 dlrapsolja
  • 4,5 dlrödbetor- grovt rivna

Frosting

  • 50 gsmör- mjukt
  • 1lime- 2 tsk av saften och finrivet skal
  • 300 gphiladelphia- rumstempererad
  • 0,5 dlhonung- flytande

Gör så här

  1. Rödbetskaka: Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfastform cirka 25x20 centimeter.

  3. Vispa ägg och kokossocker pösigt.

  4. Blanda torra ingredienser i en skål, vänd ner blandningen i äggsmeten.

  5. Tillsätt rapsolja och rivna rödbetor.

  6. Häll upp smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Prova med en sticka om den är färdig.

  7. Frosting: Vispa upp smöret med limesaften.

  8. Vispa Philadelphiaosten med honungen i en separat skål.

  9. Vispa ner lite i taget av smöret i Philadelphiaosten, vispa kraftigt med en elvisp.

  10. Bred frostingen över kakan och strö över limeskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök