Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetskaka med choklad

En mjuk, smakrik och saftig kaka, fri från både gluten och socker. Det är viktigt att man skalar och tvättar rödbetorna ordentligt innan man river ner dem i smeten.

Rödbetskaka med choklad
Rödbetskaka med choklad
Rödbetskaka med choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3ägg
  • 0,75 dlhonung
  • 0,75 dlkokossocker
  • 4 dlglutenfri mjölmix- till exempel Lailas mjölmix, eller blanda själv
  • 2 tskbakpulver
  • 4 mskkakao
  • 1 krmsalt
  • 1,5 dlrapsolja
  • 3 dlrödbetor- finrivna
  • 75 gmörk choklad- sockerfri, grovt hackad
  • 4 mskpumpakärnor
  • smör- till formen
  • glutenfritt ströbröd- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

  2. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1 ½–2 liter.

  3. Vispa upp ägg, honung och kokossocker till ett fluffigt skum.

  4. Blanda de torra ingredienserna.

  5. Vänd i de torra ingredienserna i äggvispet, växelvis med oljan och rödbetorna. Vänd sist i chokladen.

  6. Häll smeten i sockerkaksformen och strö över pumpa­ kärnorna.

  7. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter. Låt kakan vila i formen i 5 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen. Skär upp i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du recept på en glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök