Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetshummus

Rödbetshummus är ett gott tillbehör på buffébordet, passar också fint på mackan med sallad och getost.

Rödbetshummus
Rödbetshummus
Rödbetshummus
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 2rödbetor- medelstora
  • 1 burkkikärter- (400 g)
  • 1,5 msktahini (sesampasta)- sesampasta
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskhavssalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Topping

  • 1 mskyoghurt- grekisk
  • 5pistaschnötter- grovhackade
  • 0,5 tskolivolja
  • myntablad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödbetorna och skär dem i fjärdedelar. Lägg dem i ett foliepaket och tillaga mitt i ugnen ca 25 min tills de är mjuka. Låt svalna.

  2. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av.

  3. Mixa rödbetorna med kikärter och övriga ingredienser till en krämig hummus. Krydda med salt och peppar. Servera med grekisk yoghurt, pistaschnötter, olja och myntablad. Ät tillsammans med bröd.

Vad tyckte du om receptet?