Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetshamburgerbröd

Rödbetshamburgerbröd går bra att frysa. Byt ut rödbeta mot morot för variation.

Rödbetshamburgerbröd
Rödbetshamburgerbröd
Rödbetshamburgerbröd
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1rödbeta- (ca 75 g)
  • 25 gjäst
  • 2,5 dlvatten
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskhonung
  • 2 tskhavssalt
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 6 dlvetemjöl special- (360 g)

Garnering

  • 1 dlfrön- blandade t ex solros- och sesamfrön
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala och finriv rödbetan. Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt rödbeta, olja, honung, salt, grahamsmjöl och nästan allt vetemjöl (spara lite till utbakning). Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.

  2. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 12 bitar. Forma degen till bullar, platta till dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över frön och lite flingsalt. Låt jäsa övertäckta ca 40 min.

  3. Sätt ugnen på 250°. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 min, tills de känns lätta. Låt kallna på galler.

  4. Servera bröden med kycklingburgare med sojamajonnäs, koriandersalsa och sötpotatis-fries.

Vad tyckte du om receptet?