Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsgravad lax

Laxen kan frysas in både före och efter gravning.

Rödbetsgravad lax
Rödbetsgravad lax
Rödbetsgravad lax
Garnera med skivade rädisor, dill och grovt stött peppar. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- med skinn i bit
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlsalt
  • 2 krmsvartpeppar- stött
  • 1rödbeta

Tillbehör

  • 2rädisor- –3
  • 1 knippadill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxen i en form med skinnsidan nedåt. Blanda socker, salt och peppar. Strö blandningen över och under laxen.

  2. Skölj rödbetan. Skala den med en potatisskalare och skölj igen.Grovriv rödbetan över laxen. Täck med plastfolie och sätt in i kylen 1 dygn.

  3. Vänd laxen och låt den ligga ytterligare 1 dygn.

  4. Skär laxen i skivor och garnera med tunt skivade rädisor, finhackad dill och grovt stött peppar.

  5. Lästips! Så lyckas du med gravad lax

Vad tyckte du om receptet?