Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera den läckra rödbetsgratängen som tillbehör eller som huvudrätt, gärna i sällskap med krämig spetskålsgratäng, se recept nedan. Får du inte tag i olika sorters betor, går det bra att använda en sort.
Skala potatisen och löken och skär dem i tunna skivor, använd gärna mandolin.
Fräs potatis och lök, var för sig i 3-4 msk olja, potatisen 10 minuter, löken 3-5 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva betorna.
Lägg potatis, betor och lök, omlott, i en gratängform. Ringla över buljongen, lägg på rosmarinblad och sätt formen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Ringla över resten av oljan och gratinera ytterligare ca 5 minuter.
Smula över flingsalt. Servera gratängen med yoghurten, blandad med vitlök och valnötter.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök