Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsgratäng med lax och kål

Rödbetsgratäng med lax och kål är en bra resträtt. Om man har andra rotfrukter kvar så går det bra att byta ut rödbetorna mot till exempel morötter, palsternacka, polkabetor eller gulbetor.

Rödbetsgratäng med lax och kål
Rödbetsgratäng med lax och kål
Rödbetsgratäng med lax och kål
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8potatisar
  • 6rödbetor- kokta och skalade
  • 1gul lök- eller rödlök
  • 6 bladsvartkål- eller grönkål
  • 400 glax- kallrökt, varmrökt eller gravad
  • 1 krukarosmarin- persilja eller dill
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 50 gost- lagrad, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär potatis och rödbetor i tunna skivor. Skala och skiva löken. Riv kålen i bitar och ta bort stjälkarna. Skär laxen i bitar. Hacka rosmarinen.

  2. Varva potatis, rödbetor, lök, kål och lax och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och mjölk och strö över osten.

  3. Tillaga mitt i ugnen 40–45 min, tills gratängen fått fin färg och potatisen är mjuk.

Vad tyckte du om receptet?