Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera rödbetsglass, fluffigt rödbetsskum och en klick rödbetsgranita spetsad med vodka. Garnera med rödbetsblast, röd mangold eller röd harsyra. Gott och vackert!
Rödbetsglass: Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull.
Vispa upp äggulor och socker.
Häll den varma grädd- och mjölkblandningen över äggsmeten under vispning. Häll tillbaka massan i kastrullen och sjud till 85 grader tills det börjar tjockna, vispa kraftigt under tiden.
Sila ner smeten i en bunke och låt svalna.
Rör ner rödbetsjuicen och hallonpurén. Täck bunken med plastfolie och låt kallna i kylen.
Kör glassen i glassmaskin.
Rödbetsskum: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i 5–10 minuter.
Häll i mjölk, grädde och socker i en kastrull. Koka upp och vispa under tiden. Dra av kastrullen från värmen. Lyft upp gelatinet och lägg ner det i den varma vätskan. Låt det smälta. Rör om och tillsätt rödbetsjuicen.
Häll upp i en gräddsifon (köksredskap som gör vispgrädde med hjälp av kolsyrepatroner). Låt svalna i kylen i ett par timmar.
Skruva på locket på gräddsifonen och ladda med en eller två kolsyrepatroner och skaka.
Rödbetsgranita: Blanda rödbetsjuice och socker, rör tills allt socker smält.
Blanda i vodkan och häll upp i en rostfri skål. Sätt in i frysen över natten.
Ta fram skålen med rödbetsgranitan och skrapa upp iskristaller eller vispa med en elvisp precis före servering.
Havrecrunch: Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser till en smulig deg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 15–20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
Servering: Lägg upp havrecrunch på tallrikar. Lägg på kulor av röd- betsglassen, granita och rödbetsskum Garnera med blad.
Recept från Mitt kök