Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetscurry med ris, yoghurt och nötter

En spännande och rödbetskrämig curry som kan göras helt vegansk om yoghurten ersätts med en vegansk variant.

Rödbetscurry med ris, yoghurt och nötterRödbetscurry med ris, yoghurt och nötterRödbetscurry med ris, yoghurt och nötter
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 700 grödbetor- färska
  • 3 dlvatten
  • 300 gsötpotatis
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 30 gingefära- färsk
  • 3 mskrapsolja
  • 2 tskcurry
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 1 tsksalt
  • 100 gbabyspenat

Tillbehör

  • ris- gärna basmati
  • grekisk yoghurt- eller turkisk–
  • sötpotatischips
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Spola betorna i kallt vatten och dra bort skalet. Skär hälften av betorna i stora bitar eller klyftor. Lägg resterande betor i en mixerkanna. Häll på vattnet och mixa slätt.

  2. Skala och skär sötpotatisen i sockerbitstora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran.

  3. Fräs sötpotatisen med lök och vitlök i olja på medelvärme i en stekpanna i ca 5 min. Tillsätt ingefära, curry, spiskummin och chiliflakes. Låt fräsa i ytterligare ca 5 min.

  4. Tillsätt rödbetor, den mixade rödbetskrämen och salt. Låt sjuda under omrörning i ca 3 min. Rör i spenaten och låt den sjunka ihop.

  5. Servera curryn med ris, yoghurt, sötpotatischips och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?