Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En spännande och rödbetskrämig curry som kan göras helt vegansk om yoghurten ersätts med en vegansk variant.
Koka rödbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Spola betorna i kallt vatten och dra bort skalet. Skär hälften av betorna i stora bitar eller klyftor. Lägg resterande betor i en mixerkanna. Häll på vattnet och mixa slätt.
Skala och skär sötpotatisen i sockerbitstora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran.
Fräs sötpotatisen med lök och vitlök i olja på medelvärme i en stekpanna i ca 5 min. Tillsätt ingefära, curry, spiskummin och chiliflakes. Låt fräsa i ytterligare ca 5 min.
Tillsätt rödbetor, den mixade rödbetskrämen och salt. Låt sjuda under omrörning i ca 3 min. Rör i spenaten och låt den sjunka ihop.
Servera curryn med ris, yoghurt, sötpotatischips och limeklyftor.