Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetscrème med rostad spiskummin

Röror av alla de slag är gott att ha i kylen på sommaren. Den här är tänkt som ett tillbehör till bulgursallad men även gott på t ex en grov smörgås med kalla köttbullar, eller till en bit grillad fisk.

Rödbetscrème med rostad spiskummin
Rödbetscrème med rostad spiskummin
Rödbetscrème med rostad spiskummin
Rödbetscrème med rostad spiskummin Foto: Peter Carlsson

Rödbetscrème med rostad spiskummin

  • 67rödbetor- (500 g)
  • 1 tskspiskummin- hel
  • 2 dlmatyoghurt
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Gnugga bort skalet under rinnande kallt vatten. Låt rödbetorna kallna.

  2. Rosta spiskumminen i en torr panna tills den får lite färg 1–2 min. Lägg rödbetorna i en matberedare med resten av ingredienserna. Mixa till en tjock röra. Lägg över i en skål och droppa över olja.

Vad tyckte du om receptet?