Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vackert och gott rödbetsbröd med kummin! Brödet har lång jästid i kylen, sedan är det bara att stjälpa upp det i en smord långpanna och grädda. Passar perfekt med salami, sallad och fetaost blandat med lite olivolja.
Skala och riv rödbetorna, häll bort eventuell saft, hacka valnötterna.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt rödbetor, valnötter, olja, kummin, honung, mjöl, müsli och salt. Arbeta degen ca 5 min. Strö på lite extra mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 8 timmar i kylen.
Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen i en oljad långpanna, 30 x 40 cm. Platta ut degen med mjölade händer. Strö lite vetemjöl över brödet. Låt jäsa medan ugnen blir varm, ca 10 min.
Grädda brödet mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler under bakduk.