Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsbiffar med trattkantareller

Rödbetsbiffar med trattkantareller
Rödbetsbiffar med trattkantareller
Rödbetsbiffar med trattkantareller
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 grödbetor
  • 2 stpotatisar- skalade och kokta
  • 1 strödlök- riven
  • 1 stägg
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1 tskörtsalt- Herbamare
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör- + 2msk
  • 200 gtrattkantareller

Vitlökscrème

  • 1 stvitlök- rosa, hel
  • 2 mskrapsolja- kallpressad
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 tskcitron- pressad saft
  • 1 tskacaciahonung
  • salt- svartpeppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 40 minuter beroende på storlek. Spola av dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt betorna svalna.

  2. Riv rödbetorna och potatisarna fint på rivjärn. Blanda i en bunke tillsammans med rödlök och ägg. Tillsätt potatismjöl, örtsalt och peppar och blanda till en smet.

  3. Forma till biffar och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.

  4. Fräs kantarellerna i smör, salta och peppra och servera till biffarna.

  5. Skala vitlöksklyftorna och rosta dem i olja på svag värme i en kastrull, tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna. Mixa dem i en mixerkanna till en slät kräm tillsammans med crème fraiche. Smaka av såsen med citronsaft, honung, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök