Recept av Charlotte Jenkinson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 21g
Protein: 14g
Kolhydrater: 55g
Rödbetsbiffar med svamp är fylliga och goda som dessutom är enkla att göra. Blir det några över är de goda att värma.
Skala och grovriv rödbetor och potatis. Skala och finhacka löken. Stek rödbetor, potatis och lök i 1 msk olja i en stekpanna ca 3 min under omrörning, tills det mjuknar. Låt svalna ca 5 min.
Rör ner ägg, 1 tsk salt, 2 krm peppar och 2 msk majsstärkelse i den stekta blandningen. Det blir en ganska lös smet.
Ta upp en del av smeten med en slev och lägg den i en varm stekpanna med 1 msk olja. Forma till en biff, ca 6 cm i diameter, fös ihop kanterna. Stek biffarna på strax över medelvärme ca 4 min på varje sida.
Ansa och skiva svampen och stek den i torr, het panna ca 3 min, tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 tsk olja och 2 krm salt och fräs den ca 2 min. Servera svampen till rödbetsbiffar, saltgurka, yoghurt och bröd.
Recept av Charlotte Jenkinson