Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetsbiffar med getost och matvetesallad

Recept på rödbetsbiffar med getost och matvetesallad. Använd hela rödbetan, stjälkarna hackas och blandas i matvetet och bladen används i salladen.

Rödbetsbiffar med getost och matvetesallad
Rödbetsbiffar med getost och matvetesallad
Rödbetsbiffar med getost och matvetesallad

Ingredienser

  • 500 grödbetor- färska,med blast
  • 1 dlmandlar- salta, rostade
  • 75 gchèvreost- + 75 g
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1ägg
  • 2 burkarmatvete- à 410 g)
  • 2 dlmatyoghurt
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj blasten. Skär stjälkarna i ca 1 cm breda bitar och spara eventuella späda blad till garnering. Skala och finriv rödbetorna. Finhacka mandlarna.

  2. Blanda rödbetsrivet med mandlar, 75 g smulad getost, ägg, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör till en smet.

  3. Värm en stekpanna med 1 msk olja. Klicka i smeten och forma till ca 8 biffar. Stek dem ca 2 min på varje sida.

  4. Ta upp biffarna och stek stjälkarna ca 2 min i 1 msk olivolja. Tillsätt 1/2 msk rödvinsvinäger. Skölj matvetet i kallt vatten, låt rinna av och häll ner det i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  5. Blanda yoghurten med 2 krm salt och 1 msk olja. Servera biffarna med matvetesallad, smulad chèvre och yoghurt. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström