Recept av Ulla Karlström
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 21g
Kolhydrater: 56g
Recept på rödbetsbiffar med getost och matvetesallad. Använd hela rödbetan, stjälkarna hackas och blandas i matvetet och bladen används i salladen.
Skölj blasten. Skär stjälkarna i ca 1 cm breda bitar och spara eventuella späda blad till garnering. Skala och finriv rödbetorna. Finhacka mandlarna.
Blanda rödbetsrivet med mandlar, 75 g smulad getost, ägg, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Rör till en smet.
Värm en stekpanna med 1 msk olja. Klicka i smeten och forma till ca 8 biffar. Stek dem ca 2 min på varje sida.
Ta upp biffarna och stek stjälkarna ca 2 min i 1 msk olivolja. Tillsätt 1/2 msk rödvinsvinäger. Skölj matvetet i kallt vatten, låt rinna av och häll ner det i stekpannan. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Blanda yoghurten med 2 krm salt och 1 msk olja. Servera biffarna med matvetesallad, smulad chèvre och yoghurt.
Recept av Ulla Karlström