Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbets- och valnötsbrownies

Goda brownies med mäktig chokladsmak. Genom att blanda i rödbetor i smeten blir kakan extra saftig.

Rödbets- och valnötsbrowniesRödbets- och valnötsbrowniesRödbets- och valnötsbrownies
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gsmör- osaltat
  • 225 gmörk choklad
  • 3 stägg
  • 4 dlströsocker
  • 4 dlrödbetor- kokta, rivna
  • 2 mskapelsinlikör- eller, färskpressad apelsin
  • 150 gvalnötter- hackade
  • 1,5 dlvetemjöl

Chokladsmörkräm

  • 75 gchoklad- mörk, grovhackad
  • 3 mskkaffe- starkt
  • 50 gsmör- rumsvarmt osaltat
  • 100 gphiladelphia- rumsvarm
  • 1 dlflorsocker
  • 0,5apelsin- rivet skal från

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen i äggvispet.

  2. Blanda i rödbetor, likör och valnötter. Vänd sist ner mjölet.

  3. Häll smeten i en smord och mjölad långpanna, cirka 20x30 centimeter. Grädda i mitten av ugnen 35– 40 minuter. Känn med en prov- sticka att kakan är klar. Låt kallna.

  4. Smält chokladen till krämen i vattenbad. Blanda i kaffet. Vispa ihop smör, ost, florsocker och apelsinskal.

  5. Rör ner en klick av ost/smörblandningen i chokladen. Blanda sedan chokladen i ost/smörblandningen. Bred krämen över kakan och skär upp i rutor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök