Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 18g
Kolhydrater: 50g
Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter är en vacker och god vegosoppa. Den går bra att frysa så gör gärna dubbel sats när du ändå håller på.
Skala och skär rödbetorna i små bitar. Skär rödkålen i små bitar. Skala och hacka löken.
Fräs löken i 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och rödkål och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Sjud under lock ca 20 min.
Rosta valnötterna i en stekpanna. Smula getosten och blanda med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Servera soppan med getostklick, valnötter och bröd.
För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook: