Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter är en vacker och god vegosoppa. Den går bra att frysa så gör gärna dubbel sats när du ändå håller på.

Rödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötterRödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötterRödbets- och rödkålssoppa med getost och valnötter
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 grödbetor
  • 500 grödkål
  • 1gul lök
  • 1 lvatten
  • 4grönsaksbuljongtärningar
  • 50 gvalnötter
  • 100 ggetost
  • 3 dlgräddfil
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald
  • vitvinsvinäger

Tillbehör

  • 50 gbröd- mörkt, per person

Gör så här

  1. Skala och skär rödbetorna i små bitar. Skär rödkålen i små bitar. Skala och hacka löken.

  2. Fräs löken i 1 msk olja i en gryta 2–3 min. Tillsätt rödbetor och rödkål och fräs under omrörning 2–3 min. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt 1 msk vinäger. Sjud under lock ca 20 min.

  3. Rosta valnötterna i en stekpanna. Smula getosten och blanda med gräddfil, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Servera soppan med getostklick, valnötter och bröd.

  5. För fler vegetariska recept - följ oss på Facebook:

  6. Allt om Mat Vego

Vad tyckte du om receptet?