Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rödbets- och pepparrotssill. Sillen blir godast om den får mogna 1 dygn i kylen.
Koka upp lagen och låt den kallna.
Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär filéerna i små bitar. Lägg sillen i en bunke.
Häll över inläggningslagen. Låt stå kallt 1 dygn. Lyft sedan upp sillen och torka av den med hushållspapper.
Blanda äggulor och citronsaft i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.
Blanda i creme fraiche, pepparrot och rödbetor. Smaka av med salt och peppar.
Blanda med sillen och låt den stå kallt 1 dygn.
Foto: Holger Edström
olika-sillar