Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbets- och pepparrotssill

Recept på rödbets- och pepparrotssill. Sillen blir godast om den får mogna 1 dygn i kylen.

Rödbets- och pepparrotssill
Rödbets- och pepparrotssill
Rödbets- och pepparrotssill

Ingredienser

  • 2 burkarinläggningssill- (à 420 g)

Inläggningslag

  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten

Sås

  • 2äggulor
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 dlrapsolja
  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5 dlpepparrot- finriven
  • 2 dlrödbetor- finhackade
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Koka upp lagen och låt den kallna.

  2. Skölj filéerna i kallt vatten och låt dem rinna av. Skär filéerna i små bitar. Lägg sillen i en bunke.

  3. Häll över inläggningslagen. Låt stå kallt 1 dygn. Lyft sedan upp sillen och torka av den med hushållspapper.

  4. Blanda äggulor och citronsaft i en skål.  Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning.

  5. Blanda i creme fraiche, pepparrot och rödbetor. Smaka av med salt och peppar.

  6. Blanda med sillen och låt den stå kallt 1 dygn.

    Foto: Holger Edström

    olika-sillar

Vad tyckte du om receptet?