Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbets- och morotsfrallor

Luftiga frallor med nyttiga rötter och fibrer. Recept Åsa Swanberg

Rödbets- och morotsfrallorRödbets- och morotsfrallorRödbets- och morotsfrallor
Foto Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 1 dlvatten- fingervarmt
  • 6 dlfilmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskhavssalt
  • 1 mskfänkål- hel
  • 2 dlmorötter- och rödbetor, grovrivna, ca 100 g
  • 5 dlgrahamsmjöl
  • 11 dlvetemjöl special

Gör så här

  1. Smula ner jästen i bunken till en degblandare och rör ut den med vattnet.

  2. Värm filmjölk och olja i en kastrull till 37 grader. Tillsätt blandningen till degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna. Arbeta degen i maskinen i minst 5 minuter till en elastisk deg.

  3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.

  4. Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två bitar. Forma dem till längder och skär varje längd i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

  6. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök