Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Luftiga frallor med nyttiga rötter och fibrer. Recept Åsa Swanberg
Smula ner jästen i bunken till en degblandare och rör ut den med vattnet.
Värm filmjölk och olja i en kastrull till 37 grader. Tillsätt blandningen till degvätskan tillsammans med resten av ingredienserna. Arbeta degen i maskinen i minst 5 minuter till en elastisk deg.
Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord och dela den i två bitar. Forma dem till längder och skär varje längd i 12 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Låt bröden jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Recept från Mitt kök