Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetor med pepparrotscrème

Rödbetorna och pepparotscrèmen kan förberedas. Pepparroten rivs över vid servering.

Rödbetor med pepparrotscrème
Rödbetor med pepparrotscrème
Rödbetor med pepparrotscrème

Ingredienser

  • 8rödbetor- färska
  • 1 tsksalt
  • 1 krmanisfrö

Pepparrotscrème

  • 3 dlcrème fraiche
  • 30 gpepparrot- finriven
  • 3 krmsalt

Servering

  • 1 mskpepparrot- finriven
  • 1 mskolivolja

Gör så här

  1. Pepparotscrème: Koka creme fraiche sakta utan lock 4 min. Dra kastrullen från värmen, rör ner pepparrot och salt. Låt blandningen dra 3 min. Sila ifrån pepparroten, täck över och ställ crèmen kallt.

  2. Rödbetor: Skär av blasten utom den nedersta centimetern. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten med några anisfrön. Spola dem under kallt vatten och dra av skalet.

  3. Servera som på bilden med extra pepparrot och god olivolja ringlad runt om.

Vad tyckte du om receptet?