Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetor med örtostkräm


Rostade rödbetor med balsam­vinäger, timjan och vitlök smakar härligt tillsammans med en smakrik ostkräm.Betorna och ostkrämen är goda till allt grillat, men en höjdare till lammkött och lax.

Rödbetor med örtostkräm

Rödbetor med örtostkräm

Rödbetor med örtostkräm

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgrödbetor- cirka
  • 3 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 2 msktimjanblad- repade
  • 2 mskkrossade tomater
  • flingsalt
  • peppar- nymald
  • 200 gphiladelphia
  • 250 gkesella
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1,5 dlpecorino- eller parmesanost, riven
  • 1 krukabasilika- finhackad
  • 1 dlbladpersilja- hackad
  • flingsalt
  • peppar- nymald

Gör så här

  1. 1 Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rödbetorna rena. Dela eller klyfta de som är större.

  2. Blanda rödbetor, olivolja, vitlök, timjan, vinäger, salt och peppar i en bunke. Häll över på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Rosta i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka, cirka 25 minuter. Servera med örtostkrämen.

  4. Ostkrämen: Rör ihop philadelphiaost och kesella. Blanda i vitlök, pecorino och örter. Smaka av med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök