Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetor med fetaost

Ett recept på en förrätt med en favoritkombination, salt fetaost och söta rödbetor. Osten smälter när den blandas med varma betor.

Rödbetor med fetaost
Rödbetor med fetaost
Rödbetor med fetaost
Recept på en utmärkt förrätt med rödbetor och fetaost. Foto: Magnus Skoglöf

Rödbetor med fetaost

  • 8 smårödbetor- färska
  • 2 msksmör
  • 2 mskhonung
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 mskgranatäppeljuice
  • 0,5 tsksalt
  • 150 gfetaost
  • 2 kvistarrosmarin
  • 2 kvistarpersilja

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna i kallt vatten. Koka dem mjuka under lock. Dra av skalet under rinnande kallt vatten.

  2. Värm en gjutjärnspanna på grillen. Smält smöret i pannan. Tillsätt honung, vinäger, granatäppeljuice och salt. Låt koka upp. Lägg i rödbetorna och låt puttra ca 2 min.

  3. Bryt osten i stora bitar och lägg dem runt rödbetorna. Repa över bladen från rosmarin och persilja och strö över. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?