Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så genialt, gott och enkelt med kotlett av piggvar.
Fisk: Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt den koka upp.
Lägg i fisken och låt lagen koka upp på nytt. Drag kastrullen från plattan. Låt fisken dra i spadet under lock ca 10 minuter.
Rödbetor: Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och en dryg centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten. Det tar ca 35 minuter.
Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Fräs klyftorna i olivolja tillsammans med rucola och dill högst 1/2 minut under omrörning.
Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser väl. Ställ den i kylen till servering.
Värm piggvaren precis före servering. Servera den tillsammans med rödbetor och nykokt färskpotatis. Ringla pepparrotsyoghurten över eller bredvid rödbetorna.