Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödbetor, kokta

Så genialt, gott och enkelt med kotlett av piggvar.

Rödbetor, kokta
Rödbetor, kokta
Rödbetor, kokta

Piggvar

  • 250 gkotletter- av piggvar med ben
  • 1 lvatten
  • 2 msksalt
  • 2lagerblad
  • 4 kvistartimjan- färsk
  • 5vitpepparkorn
  • 1 dlvitvinsvinäger

kokta rödbetor

  • 700 grödbetor
  • 2 tsksalt- per liter vatten
  • 1 knipparucolasallad
  • 1 mskolivolja

Pepparrotsyoghurt

  • 2 dlmatlagningsyoghurt
  • 2 mskpepparrot- färsk riven
  • 1 msklimesaft
  • 1 tskströsocker
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • färskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Fisk: Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull. Låt den koka upp.

  2. Lägg i fisken och låt lagen koka upp på nytt. Drag kastrullen från plattan. Låt fisken dra i spadet under lock ca 10 minuter.

  3. Rödbetor: Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och en dryg centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten. Det tar ca 35 minuter.

  4. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor. Fräs klyftorna i olivolja tillsammans med rucola och dill högst 1/2 minut under omrörning.

  5. Pepparrotsyoghurt: Blanda samtliga ingredienser väl. Ställ den i kylen till servering.

  6. Värm piggvaren precis före servering. Servera den tillsammans med rödbetor och nykokt färskpotatis. Ringla pepparrotsyoghurten över eller bredvid rödbetorna.

Vad tyckte du om receptet?