Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rödavinbärssnittar

Rödavinbärssnittar - goda kakor som kan förvaras i frysen och tas fram till sommarfikat.

Rödavinbärssnittar
Rödavinbärssnittar
Rödavinbärssnittar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Rödavinbärssnittar

  • 250 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskkardemumma- stött
  • 2ägg
  • 6,5 dlvetemjöl- (390 g)
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1,5 dlrödvinbärssylt- gärna hemkokt, se recept nedan

Rödvinbärssylt

  • 225 gvinbär- frysta
  • 2 dlsyltsocker

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och kardemumma. Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

  2. Dela degen i fyra delar och forma till rullar. Lägg rullarna på två plåtar med bakplåtspapper och platta till dem.

  3. Rödvinbärssylt: Värm frysta vinbär i en kastrull, låt smälta något. Tillsätt syltsocker och koka sylten 2–4 min. Låt svalna

  4. Gör en skåra med ett pekfinger i varje längd och fyll med sylt.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.

  6. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en glasyr. Ringla glasyren över kakorna och skär i sneda snittar.

Vad tyckte du om receptet?