Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röda bär under pistaschtäcke

Pistaschnötterna kan bytas ut mot skållad sötmandel.

Röda bär under pistaschtäcke
Röda bär under pistaschtäcke
Röda bär under pistaschtäcke

Ingredienser

  • 0,5 lhallon
  • 0,5 ljordgubbar
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 dlpistaschnötter- skalade, osaltade (ca 125 g)
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör- kylskåpskallt

Till servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj och ansa bären, halvera jordgubbarna och lägg bären i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsskålar. Strö över hälften av sockret.

  2. Hacka nötterna i en matberedare. Tillsätt mjöl och resten av sockret. Strö blandningen över bären. Hyvla över smöret med en osthyvel.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  4. Servera bären lätt avsvalnade med glass.

Vad tyckte du om receptet?