Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd vinbärssylt med nektariner

I den här sylten möts friska vinbär med söt frukt i en härlig kombination. Sylten passar också bra att använda som marmelad.

Röd vinbärssylt med nektariner
Röd vinbärssylt med nektariner
Röd vinbärssylt med nektariner
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lröda vinbär
  • 500 gnektariner
  • 1 dlvatten
  • 500 gsyltsocker

Gör så här

  1. Repa vinbären, det ska bli cirka 8 dl repad mängd. Tvätta nektarinerna och skär i små bitar. Varva vinbär och nektariner i en gryta. Häll på vattnet.

  2. Koka sakta under lock cirka 10 minuter.

  3. Tillsätt sockret och höj värmen. Koka utan lock cirka 3 minuter, rör ett par gånger under tiden.

  4. Ta grytan från värmen och skumma noga. Låt sylten vila cirka 15 minuter. Rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.

  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök