Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd vinbärssaft med vanilj - recept

Recept på lättlagad röd vinbärssaft. Den blir fantastiskt god och är härlig att ta fram och servera till fikat året om.

Röd vinbärssaft med vanilj - recept
Röd vinbärssaft med vanilj - recept
Röd vinbärssaft med vanilj - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 kgröda vinbär
  • 4 dlvatten
  • 1vaniljstång
  • 6 dlströsocker

Gör så här

  1. Skölj bären. Lägg dem i en gryta och häll på vattnet. Klyv vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i grytan. Lägg även ner själva vaniljstången. Koka upp och låt sedan koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Kläm bären mot grytans kant så att saften pressas ur.

  2. Häll upp bärmassan i en silduk och låt den självrinna cirka 30 minuter.

  3. Skölj ur grytan och häll tillbaka saften i den. Tillsätt sockret och låt saften koka några minuter under omrörning så att sockret löser sig. Ta grytan från värmen och skumma noga.

  4. Häll upp saften på varma, väl rengjorda flaskor. Fyll ända upp och sätt på lock eller kork och låt saften kallna. Förvara saften mörkt och svalt eller i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök