Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saft på röda vinbär och vanilj

Gott och läskande en varm sommardag, både till stora och små.

Saft på röda vinbär och vanilj
Saft på röda vinbär och vanilj
Saft på röda vinbär och vanilj
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 gröda vinbär
  • 4 dlvatten
  • 6 dlströsocker
  • 1vaniljstång

Gör så här

  1. Koka sköljda vinbär, vatten, socker och snittad vaniljstång i en gryta med lock, cirka 25 minuter.

  2. Häll upp i silduk på ställning över en bunke och låt saften självrinna genom silduken. Det tar ett par timmar. Försöker du pressa igenom saften snabbare, blir den grumlig.

  3. Fyll saften i rena varma flaskor och förslut. Förvara i kylskåp. Späd saften med vatten till önskad styrka.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök