Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd vinbärsgelé med chili

Denna vinbärsgelé får extra hetta och smak av chili. Mängden chili avgör du genom att smaka en liten bit. Är den mycket het kan du ta den mindre mängden.

Röd vinbärsgelé med chili
Röd vinbärsgelé med chili
Röd vinbärsgelé med chili

Ingredienser

  • 1 kgröda vinbär
  • 1,5 dlvatten
  • 9 dlströsocker- (800 g) per liter avrunnen saft
  • 0,51röd spansk peppar

Gör så här

  1. Koka upp bär och vatten. Häll massan i en silställning och låt rinna av i ca 30 min.

  2. Mät upp sockret i förhållande till mängden saft. Koka upp saften i en ren gryta och häll i sockret lite i taget.

  3. Skölj och skiva pepparfrukten. Rör ner den i saften och koka utan lock ca 10 min. Gör geléprovet och skumma. Häll upp på varma burkar. Förvaras svalt, hållbar minst 6 månader.

Vad tyckte du om receptet?

Geléprovet

Häll lite av saften på en tallrik och ställ i frysen ett par minuter. Går det att dra ett streck genom utan att den rinner samman är gelén klar.