Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd sötpotatiscurry

Många goda smaker i samma skål, vilken lyx! Strö salladslök, nötter och kokoschips över grytan och garnera med koriander och lime.

Röd sötpotatiscurry
Röd sötpotatiscurry
Röd sötpotatiscurry
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 dlbasmatiris- eller fullkornsris
  • 2sötpotatisar
  • 1silverlök
  • 4 mskrapsolja
  • 2vitlöksklyftor- skivade
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 12 mskröd currypasta- beroende på hur starkt man vill ha
  • 1 burkkokosmjölk
  • 1,5 dlvatten
  • 2 dlmajs
  • 2pak choi
  • 2salladslökar
  • salt
  • svartpeppar- malen
  • 1 dlcashewnötter
  • 1 dlkokoschips
  • koriander
  • vitlöksgroddar- eller alfalfagroddar
  • lime

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen.

  2. Tvätta, torka och skär sötpotatisarna i kuber. Hacka silverlöken grovt, fräs sötpotatisen och löken i 2 matskedar rapsolja. Lägg i 2 skivade vitlöksklyftor mot slutet. Lägg över allt i en gryta.

  3. Lägg i currypastan och häll på kokosmjölken och vattnet, rör om. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter tills potatisen är mjuk. Lägg i majsen.

  4. Skär pak choi i cirka 3 centimeter breda bitar och fräs på i 2 matskedar rapsolja tillsammans med 2 hackade vitlöksklyftor, salta och peppra.

  5. Servering: Strimla salladslöken. Lägg upp riset i portionsskålar, lägg på gryta och pak choi. Strö över salladslöken, nötter och kokoschips. Garnera med koriander, vitlöksgroddar och lime.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök