Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd pestokyckling och fänkål på plåt

Att laga allt på en plåt underlättar i veckorna. Röd pestokyckling med fänkål på plåt är en smidig vardagsmiddags som kräver minimal passning. 

Röd pestokyckling och fänkål på plåtRöd pestokyckling och fänkål på plåtRöd pestokyckling och fänkål på plåt
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 gkycklinglårfilé
  • 1vitlöksklyfta
  • 100 gfärskost- light (11 %)
  • 1 burktomatpesto- (140 g)
  • 600 gpotatis- fast
  • 2fänkålsstånd
  • 1 krukaoregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • evsalladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken och blanda med färskost, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Vik ut kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred över hälften av tomatpeston. Klicka på färskosten. Rulla ihop kycklingen och lägg med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Bred över resten av tomatpeston.

  3. Skölj potatisen i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa fänkålen och spara dillen om det finns. Skär fänkålen i mindre klyftor. Blanda med 2 msk olja och lägg den på plåten. Krydda potatis och fänkål med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  4. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och allt fått fin färg. Ta ut och toppa med oregano och fänkålsdill. Servera eventuellt med sallad.

Vad tyckte du om receptet?