Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 29g
Protein: 34g
Kolhydrater: 36g
Att laga allt på en plåt underlättar i veckorna. Röd pestokyckling med fänkål på plåt är en smidig vardagsmiddags som kräver minimal passning.
Sätt ugnen på 225°. Skala och pressa vitlöken och blanda med färskost, 2 krm salt och 1 krm peppar.
Vik ut kycklingen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Bred över hälften av tomatpeston. Klicka på färskosten. Rulla ihop kycklingen och lägg med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Bred över resten av tomatpeston.
Skölj potatisen i ljummet vatten. Skär den i tunna skivor, gärna på mandolin. Ansa fänkålen och spara dillen om det finns. Skär fänkålen i mindre klyftor. Blanda med 2 msk olja och lägg den på plåten. Krydda potatis och fänkål med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och allt fått fin färg. Ta ut och toppa med oregano och fänkålsdill. Servera eventuellt med sallad.