Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd pastasallad

Pastasalladen blir härligt röd om du kokar rivna rödbetor i vattnet med pastan. En god pastasallad till buffén eller som en egen rätt.

Röd pastasallad
Röd pastasallad
Röd pastasallad

Ingredienser

  • 300 gpasta
  • 2rödbetor
  • 150 gfetaost
  • 1 bitpurjolök- (ca 10 cm)
  • 1röd paprika

Dressing

  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 4 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Koka upp tillsammans med vattnet till pastan. Tillsätt pastan och koka enligt anvisning på förpackningen.

  2. Smula fetaosten. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Häll av vattnet och blanda pasta och rödbetor med fetaost, purjolök och paprika.

  4. Rör samman vinäger, olivolja, salt och peppar och häll dressingen över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Copyright Per Magnus Persson