Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den röda grapefrukten är inte lika bitter som den gula, och har en härlig färg som ger en vacker varmröd marmelad.
En sats är ungefär 1,5 liter.
Skölj och skala grapefrukten med en kniv ända intill fruktköttet. Inget vitt ska vara kvar. Skär frukterna i tunna skivor och dela dem i mindre ”tårtbitar”.
Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna, citronsaft, kärnor och vatten i en rymlig kastrull. Koka under lock cirka 1 timme.
Blanda i syltsockret, lite i taget, under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock 2–3 minuter. Skumma och gör marmeladprov.
Ta marmeladen från värmen och låt den vila cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden, då jämnas temperaturen ut. Plocka upp kärnorna.
Steg 3: Marmeladen kan behöva stå till sig ett par dagar för att stelna.
Recept från Mitt kök