Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd grapefruktmarmelad

Med färdigköpt syltsocker blir marme-ladkoket väldigt enkelt och man behöver inte oroa sig för om marmeladen ska stelna. Den röda grapefrukten är inte lika bitter som den gula, och har dessutom en härlig färg som ger en vackert varmröd marmelad.

En sats är ungefär 1,5 liter marmelad. 

Röd grapefruktmarmelad
Röd grapefruktmarmelad
Röd grapefruktmarmelad
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgblodgrape
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3,5 dlvatten
  • 1 kgsyltsocker

Gör så här

  1. Skölj och skala grapefrukten med en kniv ända intill fruktköttet. Inget av det vita ska vara kvar. Skär frukterna i tunna skivor och dela dem sedan i mindre ”tårtbitar”.

  2. Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna, citronsaft, kärnor och vatten i en rymlig kastrull. Koka under lock på svag värme cirka 1 timme.

  3. Höj värmen. Blanda i syltsockret, lite i taget, under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock cirka 3 minuter. Skumma och gör marmeladprov.

  4. Ta marmeladen från värmen och låt den vila cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger under tiden, så temperaturen jämnas ut. Plocka upp kärnorna.

  5. Häll upp marmeladen på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen mörkt och svalt eller i kylen. Marmeladen kan behöva stå till sig ett par dagar för att stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök