Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd grapefruktmarmelad med vanilj

Med hjälp av det färdiga syltsockret blir marmeladkoket väldigt enkelt och man behöver inte oroa sig för om marmeladen ska stelna.

Röd grapefruktmarmelad med vanilj
Röd grapefruktmarmelad med vanilj
Röd grapefruktmarmelad med vanilj
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 kgblodgrape
  • 2 mskcitron- pressad
  • 3,5 dlvatten
  • 1vaniljstång
  • 1 kgsyltsocker

Gör så här

  1. Skala grapefrukten med kniv ända intill fruktköttet. Inget av det vita ska vara kvar. Skär frukterna i tunna skivor och dela dem sedan i mindre ”tårtbitar”.

  2. Lägg grapefrukten och den saft som runnit ur frukterna, citronsaft och vatten i en rymlig kastrull. Dela vanilj- stången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner både frön och vaniljstång i kastrullen.

  3. Koka under lock cirka 1 timme.

  4. Blanda i syltsockret under omrörning. Koka marmeladen kraftigt utan lock i 2–3 minuter. Skumma vid behov.

  5. upp vaniljstången.

  6. Häll upp marmeladen på rena varma burkar och sätt på lock. Förvara marmeladen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök