Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar

Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar. En soppa med mild currysmak. Vill du hotta till den så öka mängden currypasta.

Röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlarRöd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlarRöd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar
Recept på röd curry- och kokossoppa med torsk och risnudlar. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gtorskfilé- färsk
  • 1gul lök
  • 250 gchampinjoner
  • 3kvisttomater
  • 1lime- + 1
  • 1,5 mskcurrypasta- röd
  • 1 mskströsocker
  • 1 burkkokosmjölk- (400 ml)
  • 8 dlvatten
  • 2,5 mskfisksås- asiatisk
  • 3 tärningarhönsbuljong
  • 250 grisnudlar- platta
  • 1 krukakoriander
  • rapsolja

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar. Lägg dem i kylen så länge. Skala och finskiva löken. Ansa och skär svampen i klyftor. Skär tomaterna i klyftor. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

  2. Fräs löken i 1 msk olja ca 1 minut. Rör i currypasta och socker och fräs ca 3 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, fisksås, svamp, limeskal och -saft och buljongtärningar. Koka utan lock ca 5 min.

  3. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg ner fisken i soppan och låt småkoka ca 3 min.

  4. Fördela nudlar och tomater i skålarna. Häll på soppan och toppa med koriander och extra lime.

Vad tyckte du om receptet?