Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rocky road-bullar extra allt

Spännande bullar med den perfekta smakkombinationen pekannötter, choklad och marshmallows som gör att de påminner om rocky road. 

Elisabeth Johansson
Rocky road-bullar extra allt
Rocky road-bullar extra allt
Rocky road-bullar extra allt
Foto: Helén Pe

Fördeg

  • 5 gjäst
  • 5 dlmjölk- kylskåpskall
  • 500 gvetemjöl

Deg

  • 450 gvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 10 gsalt
  • 185 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 200 gsmör
  • 1 dlmörkt muscovadosocker
  • 30 gmarshmallows- mini-, eller stora klippta i bitar
  • 40 gchokladbitar
  • 40 gpekannötter- grovhackade

Till pensling

  • 1ägg
  • 1 krmsalt
  • dropparvatten- några

Topping

  • 32 storamarshmallows

Gör så här

  1. Fördeg: Smula ner jästen i en bunke, gärna tillhörande en ­köks­assistent. Tillsätt mjölken och lös upp jästen i den. Tillsätt vetemjöl. Arbeta ihop det på låg hastighet i ett par minuter. Plasta in bunken och låt fördegen vila i rums­temperatur i 30 min.

  2. Deg: Tillsätt vetemjöl, strösocker och salt. Tillsätt smöret i klickar och arbeta degen i 10–12 min.

  3. Ta ut degen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, 25 x 60 cm.

  4. Fyllning: Blanda ihop smör och muscovadosocker och bred ut det på degen. Strö över minimarshmallows, choklad och pekannötter.

  5. Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar, 2–3 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt i formarna. Låt bullarna jäsa i ca 1 timme. Sätt ugnen på 210 grader.

  6. Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel och pensla bullarna med det. Grädda bullarna i 8–10 min. Lägg på en stor marshmallow på varje bulle och bränn försiktigt av dem med en gasolbrännare.

Vad tyckte du om receptet?