Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spännande bullar med den perfekta smakkombinationen pekannötter, choklad och marshmallows som gör att de påminner om rocky road.
Fördeg: Smula ner jästen i en bunke, gärna tillhörande en köksassistent. Tillsätt mjölken och lös upp jästen i den. Tillsätt vetemjöl. Arbeta ihop det på låg hastighet i ett par minuter. Plasta in bunken och låt fördegen vila i rumstemperatur i 30 min.
Deg: Tillsätt vetemjöl, strösocker och salt. Tillsätt smöret i klickar och arbeta degen i 10–12 min.
Ta ut degen på en mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en rektangel, 25 x 60 cm.
Fyllning: Blanda ihop smör och muscovadosocker och bred ut det på degen. Strö över minimarshmallows, choklad och pekannötter.
Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar, 2–3 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt i formarna. Låt bullarna jäsa i ca 1 timme. Sätt ugnen på 210 grader.
Vispa ihop ägg, salt och vatten med en gaffel och pensla bullarna med det. Grädda bullarna i 8–10 min. Lägg på en stor marshmallow på varje bulle och bränn försiktigt av dem med en gasolbrännare.