Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rissallad med smulade sjögräschips

Rissallad med smulade sjögräschips är ett gott tillbehör till både mandelkokt kyckling och sockersotad lax.

Rissallad med smulade sjögräschipsRissallad med smulade sjögräschipsRissallad med smulade sjögräschips
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlbasmatiris
  • 5 dlvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 1 mskrisvinäger- eller äppelcidervinäger
  • 0,5 mskströsocker
  • 2salladslökar
  • 1 dlsjögräschips

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.

  2. Blanda riset med vinäger och socker. Lägg riset på ett fat.

  3. Ansa och finstrimla salladslöken och strö över riset. Smula över sjögräschipsen.

Vad tyckte du om receptet?