Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rissallad med blomkål, russin och koriander

En enkel men mycket smakrik sallad där russinen bidrar med sötma som bryter mot den lite heta dressingen. Salladen är god som den är men den kan också serveras som tillbehör, till exempel till grillat lammkött.

Rissallad med blomkål, russin och koriander
Rissallad med blomkål, russin och koriander
Rissallad med blomkål, russin och koriander
Rissallad med blomkål, russin och koriander. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2 dlbasmatiris
  • 2morötter
  • 1blomkålshuvud- litet
  • 2 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krukakoriander
  • 1 dlrussin- gula

Dressing

  • 3 mskrapsolja
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 2 krmsalt
  • 12 krmchiliflakes

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.

  2. Skala morötterna och skär dem i tunna strimlor. Bryt blomkålen i små buketter. Stek morötter och blomkål i olja tills de börjar mjukna, i ca 5 min. Krydda med salt. Låt svalna.

  3. Dressing: Blanda olja, vinäger och spiskummin. Krydda med salt och chiliflakes.

  4. Grovhacka koriandern, spara eventuellt några kvistar till garnering. Blanda riset med lite av dressingen, grönsaker, koriander och russin. Servera med resterande dressing.

Vad tyckte du om receptet?