Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rispilaff med myntayoghurt

Använd gärna körsbärstomater i olika färger i receptet, både röda, gula och orange.

Rispilaff med myntayoghurtRispilaff med myntayoghurtRispilaff med myntayoghurt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 dlbasmatiris
  • 2 burkarkikärter- (à 400 g)
  • 250 gkörsbärstomater- (1 ask)
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade
  • 0,5 dlrussin
  • 2,5 tsksalt- (2 tsk + 1/2 tsk)
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 0,5 krukamynta

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning.

  2. Spola av kikärterna med kallt vatten och låt rinna av. Halvera tomaterna. Fräs kikärter och tomater i oljan ca 2 min. Vänd i det kokta riset, nötter och russin. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.

  3. Strimla myntan och blanda med yoghurten. Smaka av med 1/2 tsk salt. Servera rispilaffen med myntayoghurt till.

Vad tyckte du om receptet?

Ca 580 kcal per portion, 16 g fett, 20 g protein, 87 g kolhydrater